Hyvä ennakoija, tervetuloa EMMA-sivustolle!

Tämä sivusto on tarkoitettu kaikille ennakoinnin ja ennakoinnin kehittämisen parissa toimiville. Sivusto tarjoaa perustietoa alueiden ja organisaatioiden ennakointiprosessin kehittämiseen.  Yhtä ainoaa oikeaa ennakoinnin tapaa tai mallia ei ole olemassa – poimi sivustolta juuri Sinulle ja omalle organisaatiollesi tai alueellesi sopivat kehittämiseväät.

Sivusto on toteutettu osana kuuden maakunnan yhteistä EMMA-hanketta. Yhteistyön aikana syntyneitä ajatuksia ja maakuntien toimivia hyviä käytänteitä on nostettu esille sivustolla. Arvioinnin ja esimerkkien avulla voit saada vinkkejä siitä, miten omaa ennakointityötä voisi seuraavaksi suunnata.

Arvioinnin ja kehittämisen tueksi on tuotettu ReFo-arviointityökalu, joka on Suomessa ensimmäinen kokonaisvaltainen ennakointityön arviointikriteeristö ja -väline. ReFo-arviointityökalun avulla alueen tai organisaation ennakointiprosessin vahvuudet ja kehitettävät kohteet tunnistetaan ja sen jälkeen kehittämistoimenpiteet pystytään suuntaamaan oikealla tavalla.

EMMA-hanke

Alueellisen ennakoinnin kehittämishanke EMMA toteutettiin vuoden 2013 aikana kuuden maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta) yhteistyönä. Hanketta rahoittivat työ- ja elinkeinoministeriö sekä kuusi mukana ollutta maakuntien liittoa. Tavoitteena oli mallintaa, hyödyntää ja jakaa alueellisen ennakoinnin hyviä käytäntöjä. EMMA-hankkeesta lisätietoja antaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen (Pirkanmaan liitto).

Raportti ennakointikäytänteistä.

Lisätietoa EMMA-maakuntien ennakointitoiminnasta löytyy maakuntien ennakointisivuilta:

Etelä-Pohjanmaan ennakointiportaali

Hämeen liiton www-sivut

Keskisuomi.info -sivusto

Pirkanmaan ennakointiportaali Pilkahdus

Pohjanmaa lukuina -sivusto

Satakunnan tietopankki Satamittari